Lantos Gábor

Nemzetiség :Magyar
Születési év :1972.
Istálló :Szilágyi és Lantos Istálló
Kategória :1-es fogat, 4-es fogat

Lantos Gábor

Nem túlzás, hogy az egész életem a ló határozza meg. Édesapám, aki szintén ezen sportág jeles képviselője volt, már apró gyermekként beleültette szívembe e gyönyörű állat szeretetét. Bár ez a szeretet – amikor társaim a strandra készültek, nekem pedig először az istálló lakóiról kellett gondoskodnom – inkább teher volt, mint boldogság, mégsem távolított el soha a lovaktól.

Tanulmányaimat patkolókovácsként végeztem, majd Németországba szegődtem, ahol a tehetségnek, és a szorgalomnak köszönhetően neves fogathajtók udvarában tágíthattam látóköröm. A 2007. év volt az első szezon, amit végig versenyeztem. Hazai és külföldi mezőnyben egyaránt sikerekkel mérettettem meg magam. Ugyancsak a 2007-es évben a Magyar Bajnokságban az előkelő 2. helyét szereztem meg, és egész éves teljesítményemmel pedig a Világranglista 14. helyére küzdöttem fel magam. A 2008-as  év teljesen a fogathajtás jegyében telt, a KWPN fedezőmén MANO lovunkkal részt vettem az egyes fogathajtó VB-n Lengyelországban. A legsikeresebb versenyszám a díjhajtás volt, amelyben a 4. helyen végeztem. Minden napom a lovak körüli kitartó munka jellemzi, időm java részét csikók idomításával, fogatok edzésével  töltöm. Nagyon sok fiatal és  amatőr hajtónak szívesen adom át tapasztalataimat, sok emberi kapcsolatot kialakítva.

A www.single-driving.hu felvette első magyarként a hírességek csarnokába (HALL OF FAME), az alábbi elismerő cikkel:

“1972. Szeptember 13-án született. Édesapja ismert személyisége a magyar fogathajtó életnek, aki ideje korán távozott az élők sorából. Gábor már kisgyerekként résztvevője a fogathajtó versenyeknek, kezdetben mint segitő, majd mint versenyző. Németországi munája után hazatérve, sógorával a válogatott versenyző Szilágyi Zsolttal közösen belevágott a versenyszerű egyesfogathajtásba, ahol már az első szezonjában éppen csak lemaradt a világbajnoki csapatból. a 2006-os szezonzáró Kisbéri versenyen parádésan szerepelt. Ezt követően megállithatatlanul tört a cél felé. Apollo nevű KWPN lovával a 2007-es évben rutin szerzés volt a cél. a 2008-as évet Kladruby-ban kezdte Amigoval, majd karrierje egyik legnagyobb sikere Fábiánsebestyénben Manóval, ahol a CAI-A versenyt megnyerte. Ezt követően kérdés nem fért ahhoz, hogy ő köré épül a Jarantowba utazó magyar csapat. A későbbi versenyeken egyre jobb formát mutató Lantos,  bebizonyitotta, hogy érett a feladatra, és a valaha volt legjobb eredményt szerezte meg a VB-n, ahol egyéniben 15. lett. A záró napon egy baleset miatt különösen nagy teher nehezedett az utolsó magyarként indiuló Gáborra, akinek sajnos ez a szám nem sikerült igazán. Igy is parádés ez az eredmény,  és ezzel kiérdemelte, hogy a magyarok közül elsőként szerepelhessen a hirességek csarnokában. Gábor egy jó barát, jó tréner, és egy nagyon tisztelt tagja a fogathajtó társadalomnak.”

www.single-driving.hu