Szilágyi Zsolt

Nemzetiség :Magyar
Születési év :1972.
Istálló :Szilágyi és Lantos Istálló
Kategória :1-es fogat, 4-es fogat

Szilágyi Zsolt

1972. februárjában születtem Kunhegyesen. Gyermekként  is nagyon kötődtem az állatokhoz, zsebpénzemet gyarapítottam egyes kisállatok tartásával, illetve eladásával. A „ló” volt akkor még az elérhetetlen, de legkedvesebb állat.

Tanulmányaimat Törökszentmiklóson az Állategészségügyi Szakközépiskolában végeztem, majd ehhez kapcsolódó munkát vállaltam Üllőn a Dóra majorban. Az Állatorvostudományi Egyetem Kísérleti Intézetében a lovas udvar területén helyezkedtem el. Itt került látószögembe a fogathajtás, Muszkán István fogatán segédhajtó lettem.

Ausztriai, majd német fogathajtóknál több évre munkát vállaltam, amely az anyagi  eredmények mellett, egyéb szakmai eredményeket is hozott.

1995-ben saját céget alapítottam, amelynek profilja merőben más jellegű. A következő években a vállalkozás beindítására fektettem a nagyobb hangsúlyt. 1998-ban házasságot kötöttem, 2000-ben első, majd 2005-ben második lányom is megszületett.

Ismét teret kaptak életemben a lovak. Először baráti versenyeken vettem részt, majd „A” kategóriában egyes fogattal versenyezni kezdtem. Két világbajnokságon vagyok túl, az elsőn lipicai lóval képviseltettem magam, majd  a későbbiekben  holland KWPN lovakkal kezdtem el foglalkozni. Azóta is ezen lófajta megismerésére és képzésére koncentrálok, amelyben nagy segítségemre van sógorom, Lantos Gábor.